Karviná pro mladé

  • Karviná křížem krážem za 10 minut! Zavedeme bikesharing, sdílené koloběžky i automobily. Karviná je městem krátkých vzdáleností a my chceme podpořit kromě MHD i tyto udržitelné způsoby dopravy. Zjistíme možnost zúžení průtahu městem a vyčlenění samostatného pruhu pro cyklisty a bruslaře.

  • Chceme hezčí a živější sídliště! Ve vybraných lokalitách a v centru města podpoříme po konzultaci s urbanisty vznik pěších zón pro setkávání a budeme investovat do rozvoje městské zeleně, mobiliáře i vyžití ve vnitroblocích na sídlištích. Na základě průzkumu mezi obyvateli rozhodneme o tom, jak to bude mezi paneláky vypadat.

  • Postavíme víceúčelovou sportovní halu a snížíme poplatek za využití nového hřiště v Karviné- Hranicích.

  • Zajistíme férovější rozdělení peněz na sport a kulturu a stanovíme jasná a transparentní kritéria pro přidělování dotací v těchto oblastech. Prvoligový sport chceme dále podporovat, ale chceme se co nejvíce zaměřit na děti a mládež a podpořit pestrou nabídku volnočasových aktivit.

  • Fajne bistro - po vzoru Ostravy zlepšíme jídlo ve školních jídelnách a zaměříme se na potraviny od místních dodavatelů.

  • Postavíme lezeckou stěnu a budeme rozvíjet venkovní sportoviště pro všechny věkové skupiny.

  • Chceme více umění v ulicích, podpoříme proto vznik murálů, umisťování soudobého umění ve veřejném prostoru a street art. Nabídneme zvýhodněné pronájmy městských prostor pro umělce, sportovce i aktivní občany, kteří mají zájem uspořádat ve městě veřejnou akci, poradíme, jak zajistit hladký průběh a umožníme akci zpropagovat v rámci komunikačních kanálů města.

  • Budeme rozvíjet park Boženy Němcové a zejména areál Loděnice. Zaměříme se na péči o zeleň, zvážíme po konzultaci s architekty nové vodní a okrasné prvky. Přestože jsme nesouhlasili s výstavbou obchvatu, nyní již nemůžeme dělat nic kromě prosazování protihlukových opatření jako jsou ozeleněné protihlukové zdi a pod. Vedení města bohužel žádná taková opatření s ŘSD nedohodlo.